fredag 26 februari 2010

Paul Auster


Att jag kunnat undgå Paul Auster, en författare som kan skriva en hel roman om ett tomt rum och få det att bli intressant, är och förblir ett mysterium. Just nu är jag uppslukad av Illusionernas bok som rymmer denna fullkomligt briljanta text:

"Sedan plockade hon upp en rock till och kastade den också på sängen. Så där fortsatte hon, och för varje gång som hon dängde en ny rock på sängen avbröt hon sig mitt i en mening. Rockarna blev till skiljetecken - plötsliga tankstreck, brådstörtade ellipser, häftiga utropstecken - och vart och ett av dem bröt hennes tal som en yxa".

Att leka med orden är en konst som Auster behärskar ut i fingertopparna. Därför är det en ren njutning att läsa hans texter.

2 kommentarer:

  1. Wow det lät riktigt intressant! NU måste vi verkligen hitta ngn tid som passar för oss!! ja åker till Paris 19-23, men är inte så mkt mer upptagen. Hinner nog inte åka ngt innan dess dock, men eftr! ska du ngt till dina föräldrar de kommande helgerna? ha ha på tal om de...jag drömde om din mamma o papa inatt och en trailerparkering! otippat a ha...puss å kramar annasarah

    SvaraRadera
  2. ja, som vi håller på, haha kul dröm det där :) Har hänt en del saker här men vi hörs SNART! Härligt med Paris! pusspuss!

    SvaraRadera