Var hemma hos Camilla på tjejkväll i lördags och hon bjöd på en helt underbart god fläskfilégryta. Så god att jag gjorde en likadan redan i söndags. Tyvärr råkade jag ha i alldeles för mycket kalvfond, kanske bäst att följa receptet ibland...
Såhär lyder det:
Ingredienser:
- 500-600 g fläskfilé
- 400 g broccoli (fryst eller färsk)
- 1 st röd paprika
- salt
- grovmalen svartpeppar
Sås:
- 12 st champinjoner
- 70 g soltorkade tomater
- 0.5 dl hackad gräslök
- 2 dl crème fraiche paprika & chili
- 2 msk smör
- 0.5 dl vetemjöl
- 4 dl mjölk
- 2 msk kalvfond
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
Gör så här:
Lägg de torkade tomaterna i ljummet vatten om du inte har soltorkade tomater i olja.
Tina broccolin om fryst används. Skär den i mindre bitar och lägg de flesta i en ugnssäker form, spara några till garnering.
Skär fläskfilén i skivor. Stek den, salta och peppra. Lägg dem över broccolin.
Skiva champinjonerna och fräs dem. Hacka tomaterna. Smält smöret till såsen, rör i mjölet, späd med mjölken. Låt koka upp under omrörning. Tillsätt champinjoner, hackade tomater, gräslök, crème fraiche, kalvfond, salt och peppar. Rör om och låt puttra några minuter.
Skär paprikan i långa strimlor.
Häll såsen över filén. Garnera med paprikastrimlor och små broccolibuketter.
Gratinera i 225°C mitt i ugnen i ca 20 minuter tills det fått fin färg.
Tada, klar att avnjutas!!
Gott! Blir söndagsmiddagen till helgen.
SvaraRadera